Részletek
A Patron tequilát a kék agave növényből készítik, amelyet 6-7 évig kell termeszteni ahhoz, hogy cukortartalma csúcsán alkalmas legyen a finom ital készítésére. Az agave növényt kézzel vágják, a gondosan kiválogatott, legédesebb darabokat pedig 36 órán keresztül, kemencékben puhítják, majd apró darabokra szeletelik, és kisajtolják a cukros lét, amelyet aztán az erjesztés után lepárolnak.
A gyönyörű, az 1700-as években épült Patrón birtok ad helyet a gyártási folyamat jelentős részének, így a dolgozók szinte műemléki körülmények között munkálkodnak nap mint nap.
A különleges italhoz különleges üveg illik. A Patrón tequilát hagyományos, szakértelmet kívánó, kézi készítésű üvegekbe töltik, és egyedileg számozzák. Így, mire egy üveg elhagyja a birtokot, közel 60 kéz érinti azt.
A Patrón Anejo különleges minőségű tequilák keveréke, amelyeket minimum 12 hónapig érlelnek kisméretű, fehér tölgyfahordókban. Mindegyik évjárat beállítása gondos odafigyelést kíván, hogy a jól megszokott sima, utánozhatatlan Patrón karakter megszülethessen - akárcsak egy single malt whisky esetében.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!