Részletek
A Macallan volt az egyik első lepárló Skóciában, amely legális működési engedélyt kapott. Azóta kiépítette hírnevét, mint a világ egyik vezető malátából készült whisky gyártója. A Macallan Spanyolország, Észak-Amerika és Skócia főbb behatásaira támaszkodik – és ezek természeti erőforrásaira, kombinálva a hagyományos módszerekkel és a tudással. A Macallant szeszfőzdét Alexander Reid földműves és tanár alapította. A terület eredeti neve „Maghellan” volt, amely a gall „magh” szóból ered, amelynek jelentése termékeny föld, az „Ellan” szó pedig Szent Fillan szerzetestől ered – aki 1400-ig szorosan együttműködött a The Macallan Estaten álló templommal.
A lepárlóüzem egyedülálló kis lepárlókkal dolgozik, amelyek a legkisebbek közé tartoznak Speyside-ban. Egyedi méretük és formájuk révén a párlat maximálisan érintkezik a rézzel, így a Macallanra jellemző gazdag, gyümölcsös és telt ízvilágot eredményezve. Ezekből a rézből készült lepárlókból 24 darab van a lepárlóban, egyenként 3900 liter kezdeti kapacitással.
A kivételes tölgyfahordók a legnagyobb mértékben járulnak hozzá a The Macallan kiváló minőségéhez, természetes színeihez és jellegzetes aromáihoz és ízeihez. A whiskyben található végső aromák és ízek akár 80%-át is ezek alkotják. A hordók készítéséhez használt tölgyfát természetes módon szárítják, így a fában lévő ízanyagokat teljes mértékben ki tudnak bontakozni. Annak érdekében, hogy a tölgyfa a megfelelő mennyiségű ízt és színt adja ennek a whiskynek, a lepárlóüzem komoly beruházásokat eszközöl a gyártás, az érlelés és a hordók karbantartása során - ez az ára a legmagasabb minőségű whiskynek.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!