Amíg a legtöbb gin gabonából készül, addig a G Vine-hoz szőlőpárlatot használnak pont úgy, ahogy a 13-ik századi Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában a történelem első borókával ízesített szeszeinél. A Cognac régió több évszázados lepárlási hagyománnyal büszkélkedhet, az itt oly elterjedt Ugni Blanc szőlő fajta pedig savtartalma és semleges íze miatt kiválóan alkalmas lepárlásra. A szőlőt szeptemberben szüretelik, préselik, majd borrá alakítják át. Az eredményt oszlopüstökben párolják le, amely után 96,4 térfogat százalékú, semleges szőlőpárlatot nyernek. A hagyományos gin gyártásához használt gabonaszesztől eltérően, ez a szőlőpárlat simább és lágyabb, illetve nagyobb testtel rendelkezik és új ízélményt tartogat. Kitűnő alapot nyújt az ízesítésre szánt növényeknek, hogy megmutathassák valódi tiszta karakterüket.
Az év egy rövid szakában, június közepén, van egy elbűvölő jelenség a szőlőültetvényeken: a zöld szőlő virágba borulásáról van szó. A bogyó kifejlődését megelőzően pár napig átható és jellegzetes illat lengi be a szőlőket. Ezt az értékes és ritka virágot szedik le kézzel, majd áztatják semleges szőlőszeszbe, annak érdekében, hogy a virágesszencia legjavát kaphassák meg. Ezt a keveréket aztán kisméretű, Florentine típusú rézüstben (ilyet használnak a parfümkészítők is) párolják le. A gin készítésének egyik fontos lépése a (ginhez hasznáét) hagyományos fűszernövények természetes, tiszta aromáinak a kinyerése. Ekkor a semleges szőlőpárlatba a világ különböző pontjairól származó növényeket tesznek, 2-5 napig áztatják bennük, majd olyan lepárlóberendezésen desztillálják, amelyet a likőröknél szoktak használni. 9 növényt használnak az ízesítéshez:
- szerecsendió Indonéziából (melengető, fűszeres, diós),
- medvecukor Kínából (édes, ánizs-szerű, enyhén kesernyés ízzel),
- lime Kolumbiából (lédús, friss, savanykás aroma),
- borókabogyó Macedóniából (keserédes, aromás, erdei fenyőre emlékeztető hatásokkal, a gin legmeghatározóbb fűszere),
- zöld kardamom Guatemalából (melengető, fűszeresen édes, eukaliptusz felhanggal),
- gyömbér Nigériából (aromás, pikánsan csípős, enyhén citrusos íz),
- kubeba bogyó Indiából (borsos, kesernyés, kámforos aromák),
- koriander Bulgáriából (melengető, lágy, édes, citrusos tónusokkal),
- kasszia/kínai fahéj Indonéziából (a fahéjhoz hasonló ízű, de erőteljesebb, fűszeresebb növény).
Az utolsó lépésben a zöld szőlővirág illetve a fűszernövények párlatait további semleges szőlőpárlattal keverik össze, majd rézüstben még egyszer lepárolják. Így alakul ki a G Vine gin egyedi karaktere.