.ETSU EREDETI:
Az Etsu az egyik első japán gin a piacon. Az Etsu japánul „Örömet” jelent. Ezt a gint a hokkaidói Asahikawa lepárló fejlesztette ki egy ősi ázsiai recept története nyomán, amelyhez különféle gyógynövényekre, fűszerekre és citrusfélékre van szükség, amelyek közül néhány csak Ázsiában található meg (bogyók, paprika, citrusfélék…). Az Etsu gin különlegessége a narancshéj és a yuzu tartós jelenlétében rejlik, amely Ázsiában nagyon népszerű sárga citrusfélék.
KÓSTOLÁSI MEGJEGYZÉSEK:
RUHA : Átlátszó, átlátszó.
Orr : Virágos és növényi, kifejezett citrus és yuzu jegyek.
SZÁJ : Friss és kiegyensúlyozott, borsos jegyekkel és egy csipetnyi édesgyökérrel.
VÉGLEGES : Kerek, rugalmas, selymes.
ETSU DOUBLE YUZU:
Az Etsu Double Yuzu Gin-t hét napig macerálják hagyományos japán botanikai anyagokkal, mint például japán yuzu, borókabogyó, édesgyökér, angyalgyökér, koriander és matcha.
Az Etsu Double Yuzu Gin friss, citrusos jegyekkel, természetes összetevők felhasználásával, egyedi és könnyű lecsengést kölcsönözve ennek a ginnek.
KÓSTOLÁSI MEGJEGYZÉSEK:
RUHA : Átlátszó, átlátszó.
ORR : Friss citrusfélék, citrom és Yuzu.
SZÁJ : Yuzu, citrusfélék, kellemes frissesség.
VÉGLEGES : Kerek, rugalmas
ETSU Csendes-óceáni VÍZ
Az Etsu Pacific Ocean Water Gin-t a hokkaidói Asahikawa lepárlóban desztillálják, amely a szigetcsoport négy fő szigete közül a második legnagyobb, de a második legnagyobb
kevésbé lakott.
A hegyekből származó forrásvizet és a Csendes-óceán tengervizét adják hozzá a gondosan kiválasztott növényekhez, mint például a borókabogyóhoz, a keserűnarancshéjhoz, az édesgyökérhez,
az angyalgyökerhez és a korianderhez, így állítják elő ezt az egyedülálló gint, amely üvegben rögzíti a japán tengerpartot.
KÓSTOLÁSI MEGJEGYZÉSEK:
RUHA : Átlátszó, átlátszó.
Orr : Jódozott, friss.
SZÁJ : Jódozott és kerek, Yuzu által kiegyensúlyozott.
DÖNTŐ : Kerek, rugalmas, meglepő gin.