Részletek
Egy mexikói kézműves rum, amely neve ellenére egyáltalán nem emlékeztet a csípős paprikára. Hagyományos oszlopdesztillálással készül, majd 12 évig solera rendszerben érlelik. Ízárnyalatai szárított gyümölcsökből, elegáns vaníliából, finom tejcsokoládéból, vajból és kávéból állnak.
Mexikóban 1796-ig a rum tiltott ital volt, mégis az El Ron Prohibido Habanero titokban már mindenütt jelen volt és a fogyasztók is jól ismerték, Chinguirito néven emlegették. Ezzel egyidőben spanyol hajók érkeztek az Újvilág kolóniáiba, megrakva többek között édes mazsolaborral. Az üres boroshordókat később Chinguirito-val töltötték meg, és visszaszállították Spanyolországba.
Az édes boros hordókból fakó ízeket és illatot szívott fel, ami nagyon különleges tulajdonságokat adott neki. Az így kapott termék nagyon népszerűvé vált Spanyolországban, és a helyi gyártók fenyegetve érezték magukat. Következésképpen a spanyol király megtiltotta ennek a rumnak az előállítását az Újvilágban. Chinguirito Habanero néven is ismert volt, mert az Új Világból Spanyolországba vezető út utolsó állomása a kubai Havanna volt.
Tehát neve sokkal inkább az újvilág tiltott italára, mintsem a chilipaprikára utal.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!