Részletek
A Campari a világ leghíresebb keserűlikőrje (bitter), melyet alkoholból, valamint gyógynövények és gyümölcsök (pl. keserűnarancs) kivonatából készítenek. Jellegzetes keserű íze és sötétvörös színe van, alkoholfokát a célországtól függően állítják be 20,5% és 28% között (Magyarországon 25%). Általában koktélösszetevőként használják szódavízzel, borral, vagy citrusfélék, például narancs vagy citrom levével.
A Camparit Magyarországon sokszor tévesen a vermutok közé sorolják, melyek azonban borból készülnek, alacsonyabb az alkoholtartalmuk, és legtöbbször az ízük is kevésbé keserű.
A Campari története 1860-ban kezdődött, ekkor találta ki receptjét Gaspare Campari az olaszországi Novarában. A recept titkos, és a gyártó elmondása szerint 1860 óta nem változott.
A Campari első üzeme 1904-ben nyílt Sesto San Giovanniban, Milánótól nem messze. Az italt árusító bároktól megkövetelte a Campari Bitters tábla elhelyezését. Gaspare fia, Davide Campari igazgatósága alatt az italt exportálni kezdték, először a Francia Riviéra szívében fekvő Nizzába, majd a tengerentúlra. A Camparit ma 190 országban árusítják.
A Campari pótolhatatlan összetevője az olyan klasszikus koktéloknak, mint a Negroni, a Garibaldi, vagy az Americano.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!